Žihľavová polievka
Potrebuješ:
- rukavice
- košík plný žihľavy (natrhanej pomocou rukavíc)
- 3 zemiaky
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- soľ
- korenie
Postup:
- Obleč si rukavice a lístky dôkladne poumývaj.
- Zemiaky ošúp a zozkroj na polovicu.
- Zemiaky aj so žihľavou vlož do hrnca s osolenou vodou (zelenina by mala byť zakrytá) a var, kým zemiaky nezmäknú.
- Keď je to hotové, nechaj mierne vychladnúť, zmixuj, pridaj kyslú smotanu a dochuť korením.
Neobávaj sa, nebudeš mať plné ústa pichliačikov! Len čo lístky žihľavy ponoríš do vriacej vody, stratia svoju schopnosť pichať a dráždiť: agresívna látka (kyselina mravčia), ktorú obsahujú, nie je odolná proti vysokej teplote. Uvarené lístky chutia ako špenát! Ba čo viac, čistia ogranizmus. Tak neváhaj a vyber sa do kuchyne!
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.