Ako si vyrobiť tvaroh
Potrebuješ:
- 1 l mlieka (nepasterizovaného)
- 1 ml syridla (dostať v lekárni)
- cedidlo a misku
- čistú husto tkanú bavlnenú utierku
Postup:
- Mlieko nalej do hrnca a zohrej na teplotu 35oC. Tesne predtým, ako vypneš plameň, pridaj syridlo.
- Nechaj cez noc odpočívať, aby sa mlieko zrazilo (skyslo).
- Cedidlo prichyť na hrniec, prestri naň utierku a vlej kyslé mlieko.
- Nechaj odkvapkať štyri až päť hodín.
Rady od kuchárov:
- Ak chceš získať tvaroh vhodný do nátierok, čiže hustejší, nechaj ho tvrdnúť viacero dní.
- Domáci tvaroh môžeš ochutiť soľou, kockami uhorky, cesnakom alebo pažítvkou. Rovnako ho môžeš pripraviť s cukrom alebo ovocným džemom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.